Hoeveel heb je over voor je gezondheid?

hoeveel-heb-je-over-voor-je-gezondheidstaat er op de cover van Margriet.
Een gevoelig onderwerp is dit. Ik weet het en toch wil ik dit vertellen.

Ik had gehoopt op verhalen van mensen wat ze kiezen en laten voor hun gezondheid, om één of ander behandeltraject te kunnen betalen wat de verzekering niet vergoed. Maar waarvan je weet dat het je een stap verder kan brengen.
Helaas was het enkel en alleen een uitgebreid verhaal over de verschillende ziektekostenverzekeringen. Interessant uiteraard met het einde van het jaar inzicht waarin we worden overspoeld door reclames, advertenties, mails etc van vele zorgverzekeraars.

Waarom ik dit aankaart? Omdat ik meestal hoor dat die (alternatieve ) behandeling te duur is. Of de vraag die ik dan krijg ‘Wordt het vergoed die behandelingen die je doet?
Dan moet ik helaas zeggen… ‘Nee, niets. Gekscherend zeg ik soms dat als ik alles bij elkaar zou optellen van de afgelopen 30 jaar dat ik waarschijnlijk een huis had kunnen kopen. Of heel wat mooie kleding. Of… nou ja bedenk maar wat leuk is. En ja, ik kies hier bewust voor omdat ik mij fysiek en geestelijk beter wil voelen. Omdat ik niet bij de pakken blijf neerzitten als ik te horen krijg…’u moet hiermee leren leven’.

Een anekdote van een docent tijdens een Hout – en Meubelopleiding.
‘We willen niet teveel geld uitgeven aan een hele goede matras. Ondanks dat we weten dat een goede matras noodzakelijk is voor je gezondheid. Die ene goede matras kost veel geld maar die ziet de buurman niet.’

Ja, waar kies jij voor?

(Ik heb het niet over ernstig zieke mensen die heel veel zorg nodig hebben, medicijnen etc… Deze mensen kunnen heel vaak die hoge zorgkosten niet dragen.)

Laat een bericht achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.

Reactie *