Schrijven is innerlijk toneel

Wie heeft het niet gedaan als kind schrijven over alle kleine en grote dingen die er gebeurden. Eerst de poëziealbum, daarna dagboeken vol. Het luchtte op, je kon je verhaal kwijt.

Ook ik heb dagboeken vol geschreven. Ze waren mijn troost, mijn luisteraars in hele moeilijke tijden. En dat is wat we meestal doen, schrijven als het moeilijk is. Als we in de knoop liggen met onszelf, liefdesverdriet hebben, voor moeilijke beslissingen staan, of gewoon boos zijn en het aan het papier kwijt willen. Alles is toegestaan tijdens het schrijven want het is van jou en het blijft bij jou.

Mijn innerlijk toneel

En zo kwam ik op een gegeven moment op mijn jarenlange moeizame relatie met mijn huisarts. Ik begon erover te schrijven en telkens kwam eruit dat ik nu toch de stap moest zetten om in gesprek met haar te gaan. Steeds opnieuw kwam het voorbij tot het moment er was …’En nu is het genoeg. Je gaat een afspraak maken ongeacht het resultaat’. Bang  natuurlijk dat ze mij niet serieus zou nemen. En wat ben ik blij, het  beste gesprek dat ik ooit met haar heb gehad. Zo hebben woorden uit mijn pen mij uiteindelijk geholpen om in gesprek met haar te gaan.

Wat doen als je innerlijk toneel vastzit?

Soms kom je er niet alleen uit, ook niet tijdens het schrijven. Je blijft in cirkeltjes draaien. Rond de pot draaien. En toch wil je verandering. Je wil je probleem oplossen. Je wil van je taboe af. Die ene levenservaring die je angstvallig verborgen houdt voor je omgeving, die schaamte oproept,… maar die je kostbare energie van je afpakt. Energie die je wil voelen en inzetten om andere dingen te doen ipv te gebruiken om je taboe te verbergen.

En dan kan je een Mindful Analysis schrijftraject gebruiken. E-mailcoaching – 5 dagen lang in  je eigen vertrouwde omgeving. Je kan je verhaal vertellen en door de vragen die ik stel kom je verder… Je gaat je hoofd leeg maken en je hart vullen.

Wil je meer weten, kijk dan op ‘Wat is Mindful Analysis’?

Ik ontmoet je graag in

Laat een bericht achter

Je email adres wordt niet gepubliceerd.

Reactie *